1a Trobada de la Societat Internacional de Conflictologia

El passat dissabte 14 de desembre es va dur a terme la 1a Trobada de la Societat Internacional de Conflictologia a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a l'Avinguda del Tibidabo. Aquesta societat amb un any de vida i amb una setentena de membres de diferents països té com a objectiu principal promoure i donar a conèixer la Conflictologia i sobretot els i les professionals que s'hi dediquen.

Conscients que el conflicte ha estat present en totes les civilitzacions des de les ombres dels temps i que actualment ha esdevingut una coordenada estable que permet explicar i entendre el funcionament de la societat, creiem que aquest un moment especialment important i necessari per difondre aquesta a-disciplina i les persones expertes que podem per mitjà de processos sense violència resoldre les situacions conflictives que afecten a les persones, les institucions i les organitzacions.

Si alguna cosa ha quedat demostrada és que el conflicte serà positiu o negatiu en funció de l'abordament que es faci i la manera qu escollim per a gestionar-lo. En funció d'això, els professionals de la conflictologia podem transformar el conflicte en una oportunitat.

En aquesta trobada van participar majoritariàment estudiants i exestudiants dels Master i Postgrau en Conflictologia i Resolució de Conflictes de la UOC i la UdG.

Durant l'encontre es va presentar l'Anuari de Conflictologia 2013 elaborat per la UOC. Aquest anuari té com a finalitat esdevenir un aparador dels professionals i organitzacions que es dediquen a la conflictologia i facilitar que les persones i instituciones amb problemes puguin trobar ajuda en aquestes persones.
Durant la trobada es va explicar com el joc, com a recurs quotidià, pot ajudar a les persones a resoldre el seu conflicte i com s'ha de dissenyar per aconseguir aquest objectiu. Tot plegat es va aprendre mentre jugàvem a càrrec de l'Oriol Ripoll, expert en joc i docents de diferents postgraus i masters universitaris.

Comentaris