Publicació electrònica de la Jornada "Ara o Mai. Bons temps per a la mediació" del Dia Europeu de la Mediació 2022

 

Ja podeu consultar la publicació electrònica de la Jornada "Ara o Mai. Bons temps per a la mediació" que la Societat Catalana de la Conflictologia, la Fundació Universitat de Girona i els Estudis de Dret i Ciència política de la UOC van organitzar i celebrar el 21 de gener de 2022, en motiu del Dia Europeu de la Mediació.

 

Llegir, escoltar i visionar 

Aquesta publicació electrònica que podeu llegir, escoltar i visionar és el resultat del contingut de les aportacions d'experts i expertes de la gestió de conflictes i de la mediació i de diferents àmbits de coneixement i professió que van participar a la jornada.

Objectius de la Jornada

Aquest 2022, el títol de la jornada va ser "Ara o Mai. Bons temps per a la mediació". Amb aquest títol es pretenia sacsejar el sector dels professionals i les institucions de la resolució i mediació de conflictes a esbrinar el motiu pel qual la societat, les institucions públiques i privades i la ciutadania - malgrat tenir conflictes i sovint gestionar-los i resoldre'ls malament-, no contracten els serveis de mediació.

També es proposava reflexionar sobre els bons temps que actualment viu la mediació respecte a anys anteriors com un sistema òptim per a la gestió de conflictes i la seva prevenció en un moment en què a la societat hi ha molt de malestar i acumulen els conflictes no resolts del passat i de nous que no troben una manera eficaç i satisfactòria de solucionar-se.

La jornada "Ara o Mai" va esdevenir una crida a repensar i articular una vegada per totes les estructures, els serveis i projectes de la mediació al nostre país i si cal a repensar-ne de noves, vist els pobres resultats obtinguts en els processos de mediació articulats des de l'administració pública i la petició per part de les empreses i organitzacions.

Organització de la Jornada

Aquesta jornada va estar organitzada per la Societat Catalana de Conflictologia, creada l'any 2021, la Fundació Universitat de Girona (UdG), a través de l'equip del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a través de Estudis de Dret, Ciència Política i Criminologia en concret de l'equip del Màster i postgraus de Gestió i Solució de Conflictes (MAGESCO). En aquesta edició es van sumar com a entitats col·laboradores, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, l'empresa GIRA-ADR i l'Institut de Mediació Integral (IMI)

Publicació electrònica

2022