El waterpolo del Sant Andreu impulsa la mediació esportiva

El Club Natació Sant Andreu, la UdG i la UOC impulsen un projecte pilot de mediació esportiva.

El passat divendres 5 de desembre el Club Natació Sant Andreu, la UdG i la UOC amb el suport de l'Ajuntament Barcelona van presentar el projecte pilot de mediació esportiva per a millorar la comunicació i les relacions entre el cos tècnic i les famílies dels jugadors de waterpolo de les categories inferiors del club. El projecte es desenvoluparà amb la participació dels alumnes del màster i postgrau de Conflictologia de la UOC i de la Universitat de Girona (Fundació UdG).

L'acte i la presentació del projecte va còrrer a càrrec del president del Club Natació Sant Andreu (d'ara endavant CNSA), el Sr. Àngel Bernet; del regidor del districte de Sant Andreu, el Sr. Raimond Blasi; de la Dra. Ana Maria Delgado, cap del estudis de Dret i Ciència Política de la UOC; i de l'impulsor del projecte, el Sr. Xavier Pastor.


EL CNSA aposta per promoure la millora de la comunicació i les relacions entre els entrenadors de futbol base i les famílies dels jugadors com una de les accions estratègiques esportives de base. Per la posada d'aquest projecte ha estat cabdal el suport que han ofert a les dues universitats el responsable del waterpolo de l'equip directiu del club, el Sr. Daniel Hernández, i el conseller municipal d'esports del districte de Sant Andreu, el Sr. Xavier Codony.

El club és conscient que si no es cuiden aquestes relacions, es pot donar un deteriorament amb l'aparició de tensions i conflictes que si no es resolent positivament pot provocar la sortida dels nens i nenes del club. Per això els estudiants de pràctiques de Resolució de Conflictes posaran a prova els seus coneixements de mediació en aquesta experiència pilot. Els nous mediadors donaran suport al cos tècnic i als entrenadors de l’entitat de Sant Andreu amb l’objectiu de promoure relaciones positives i satisfactòries i, en el seu defecte, pal·liar les desavinences i desacords que sorgeixen sovint amb els pares i mares dels esportistes.

L'aplicació de la mediació esportiva en aquest tipus de conflictes evita conseqüències com la degradació pública de la imatge dels clubs, pèrdues econòmiques i també la fugida de jugadors a altres equips. Com a impulsor del projecte i coordinador del màster de Conflictologia de la UOC i Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics de la UdG, penso que amb les estratègies adequades es poden prevenir i resoldre els petits i grans enfrontaments interns de l'entitat. «En totes les organitzacions es donen situacions de tensió i malentesos entre les persones i els grups, però els professionals de la resolució de conflictes podem identificar-ne els punts calents i aplicar-hi els mètodes per a facilitar la comunicació, posar en comú els interessos i respectar el punt de vista de l’altre».

Millor relació, més satisfacció


«Els estudis conclouen que aplicar les tècniques de mediació en les organitzacions augmenta la productivitat un 40%; la qualitat del servei, un 30%, i la satisfacció amb l’empresa, un 20%», que, amb l’ajuda de la mediació, el Club Natació Sant Andreu podrà augmentar el seu prestigi, els seus èxits i tenir més matrícules i incrementar el nombre de socis.

Les eines de gestió pacífica dels conflictes promouen els valors esportius: «Els waterpolistes que formen les categories inferiors del CN Sant Andreu i són el futur del primer equip. L’objectiu és que aprenguin a jugar per a aconseguir els millors resultats, però també per a créixer com a jugadors i com a persones» comentava el president del CNSA en l'acte de presentació.

Altres informacions relacionades
Projecte de mediació esportiva al Girona FC

Comentaris