Mediació Esportiva als Matins de Catalunya Ràdio

"Ningú ens ha explicat i ensenyat a comportar-nos en un camp de futbol o en qualsevol equipament esportiu quan hi ha competició. Hem de treballar en aquesta direcció, especialment els clubs i les institucions públiques amb aficionats i pares i mares". Xavier Pastor

El passat 14 de febrer vam ser convidats per la Mònica Terribas i el seu equip als Matins de Catalunya Ràdio. El motiu? Poder analitzar i explicar com es pot gestionar els conflictes en la pràctica de l'esport en general, però sobretot quan els jugadors i jugadores són nens i nenes.

En aquesta taula en els estudis de Catalunya Ràdio van participar el president del Futbol Sala Castelldefels, Juanjo Capdevila, el coordinador esportiu de la secció de waterpolo del Club natació Sant Andreu, Javier Aznar, i el professor del Màster en Conflictologia de la UOC i Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG),Xavier Pastor. Per telèfon també van intervenir la mediadora del projecte pilot de mediació esportiva a l'Handbol Banyoles, la Montse Rubirola, i el vocal president comitè àrbitres de waterpolo de la Federació Catalana de Natació, en Sergio Galindo.

Durant el programa es van analitzar els motius dels diferents comportaments que generen conflicte dels professionals de l'esport i dels pares i mares que assisteixen a les competicions del seus fills. Precisament respecte aquest conflictes es van presentar les experiències de mediació esportiva que s'han dut a terme a Catalunya de la mà del projecte pilot que impulsen aquestes dues universitats. Precisament el Futbol Sala Castelldels i el Club Natació Sant Andreu són dos dels clubs on s'aplica aquest programa. 
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/si-els-pares-i-mares-no-dubten-del-profe-de-mates-per-que-questionen-lentrenador/audio/951078/

Comentaris