Conferència "El Dret a decidir" del Conseller de Justícia en el Postgrau Resolució de Conflictes UdG

El passat 14 de març a la sala d'actes de la Fundació UdG a Girona es va dur a terme la conferència de l’Hble. Sr. Germà Gordó, Conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya sobre el Dret a decidir.

Aquesta conferència s'emmarcava en la 4a sessió presencial del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG) i en motiu del tema de la gestió dels processos d’autodeterminació democràtics i pacifics.

Durant la seva conferència, el conseller Gordó ha volgut aprofundir en les teories polítiques i filosòfiques de la independència. I ho ha fet des de dues vessants: la de la independència com a dret primari i la de la independència com a dret específic.

També es va fer una mirada jurídica a la normativa europea, en la que Germà Gordó ha recordat que “en casos imprevistos, la Unió Europea ha estat capaç de trobar solucions a mida, com ha passat en l'ampliació d'Alemanya, la sortida de Groenlàndia o les peculiaritats territorials de Xipre”. “Cap d’aquests casos —ha dit el conseller— no estava previst, i tots van ser resolts pensant en el benefici de la Unió Europea i dels estats membres”. 

Comentaris