Taller de mediació comunitària al Postgrau de Resolució de Conflictes Públics Universitat de Girona (Fundació UdG)

El passat 15 de gener vaig dur a terme conjuntament amb l'Eduard Carrera el taller de mediació comunitària del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG).

Aquest taller presencial de 6 hores de durada s'emmarca dins del tema 3, sobre mediació, del mòdul 2 de Procediments i eines de Gestió de Conflictes: Negociació, Mediació, Facilitació, Joc, Música, Cinema, Teatre.

A partir d'un conflicte comunitari, que es treballa des de l'inici de curs, els i les alumnes es posen a prova com a futurs i futures mediadores aplicant els coneixements fins ara assolits.

L'objectiu del taller és reconèixer la correcta aplicació d'eines, dinàmiques i recursos bàsics per al desenvolupament amb èxit d'un procés de mediació a través de la pràctica d'una simulació.
 
A partir de la pròpia experiència viscuda, i de la resta de companys, en les diferents etapes i sessions del procés de mediació, es genera un intercanvi d'impressions i una anàlisi conjunta de la intervenció efectuada per cadascun i cadascuna i, a continuació, s'elabora un detall de propostes per a la millora de la nostra actuació mediadora.

Aquest taller és una tipologia de classes pràctiques que es fan en les 7 sessions presencials del postgrau.