dijous, 23 d’octubre de 2014

Inici 10a ed. Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària

El passat 17 d'octubre es va iniciar la 10 edició del Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, Fundació UdG.

Les sessions presencials del divendres 17 i el dissabte 18 d'octubre van donar el tret de sortida al postgrau que s'està realitzant de forma continuada des de fa 10 anys.

El divendres per la tarda es va realitzar una presentació dels objectius, programa, docents i espai de treball online.

El dissabte unes master class. Al matí, sobre els "Fonaments i els principis bàsics de la Resolució de conflictes", posant emfàsi en l'anàlisi i la intervenció, a càrrec del professor i director del postgrau Xavier Pastor; i per la tarda, la sessió sobre "Joc i Resolució de conflictes" a càrrec de l'expert en jocs Oriol Ripoll.

El joc es treballa en aquest postgrau com un procediment complementari que pot ajudar en un procés de gestió de conflictes i com un espai de simulació.

dimarts, 7 d’octubre de 2014

"Conflicte a les Xarxes Socials Digitals. El cas del twitter."


El passat 3 d'octubre 4 alumnes de la 9a edició del Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG), en Miquel Casares, Marta Cavallé i Muntsa Costa, van presentar una comunicació en el VII Congrés Internacional de la Conflictologia.

La comunicació en qüestió, resultant d'un treball d'investigació en equip en el mòdul 4 sobre la gestió del conflicte públic del postgrau, analitza i presenta una proposta de gestió dels conflictes que es donen a les xarxes socials, en concret a twitter. El títol de la comunicació és: "Conflicte a les Xarxes Socials Digitals. El cas del twitter. La conformació d’una resposta alternativa a l’auge dels discursos de l’odi i la xenofòbia a Internet".